My Weblog: kutahya web tasarim umraniye elektrikci uskudar elektrikci umraniye elektrikci istanbul su tesisat tamiri sisli kombi tamiri cekmekoy elektrikci uskudar kornis montaj umraniye kornis montaj atasehir elektrikci beykoz elektrikci

Bertine og pappas (litt) grove brød

7 dl lettmelk

750g hvetemel

250g sammalt rug, mellomgrov

5g salt (Bertine skal ikke ha så mye salt)

100g saltet meierismør

35g gjær

1 egg

 

Som dere ser har vi bakt våre første brød sammen. Pappa laget to store, Bertine sju litt mindre. Vi syntes selv de ble ganske gode, alle sammen. Vi hadde håpet at de ikke skulle få skorpe, siden de er bakt med melk, men det ble en liten tynn skorpe utpå dem. Men ikke mer enn at Bertine spiste dem uten problemer.

Pappa startet kvelden i forveien med å blande sammen mel og salt i en stor bolle som han lot stå på kjøkkenbenken natten over. Han målte også opp melk, gjær og smør og satte dette i trappa ned til kjelleren der det er litt kaldere enn på kjøkkenet. Hvorfor? Brød blir visst besst om alle ingrediensene har romtemperatur. Heldigvis var det ingen som skulle ned dit i løpet av natta.

Så morgenen etter var det bare å blande gjæren ut i litt av melken og helle alt bortsett fra ca 1 dl melk opp i bollen og elte godt i 5-6 minutter. Deretter tok vi oppi resten av melken (pass på, du trenger kanskje ikke alt) til vi fikk passe seig og klissete konsistens. Mens kjøkkenmaskinen fortsatt eltet, kastet vi oppi små terninger med smør, en etter en, til de var blandet inn i deigen.

Vi satte ovnen på 200 grader så den skulle være klar til steiking og hevet deigen i 1,5 time. Så delte vi deigen i tre biter og knadde den godt før vi hevet den en halvtime til. Så rullet vi ut brødene slik vi ville ha dem og hevet dem en times tid til. Til slutt vispet vi sammen egget i en liten kopp og penslet over før vi satte dem i ovnen.Pappas store brød stekte vi midt i ovnen i 35 minutter. Bertines brød (noen ville kalt de rundstykker) stekte vi i 20 minutter.

Be Sociable, Share!
This entry was posted in Barnemat, Oppskrifter, Pappaperm and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>