My Weblog: istanbul elektrikci kutahya web tasarim umraniye elektrikci uskudarda elektrikci umraniyede elektrikci kentsel donusum Acil elektrikci kadikoy elektrikci kagithane elektrikci beylikduzu elektrikci seyrantepe elektrikci alibeykoy elektrikci uskudar elektrikci umraniye elektrikci istanbul su tesisat tamiri sisli kombi tamiri sisli cilingirci

Pappas store pastagryte

c88-bilde-3.jpgpastagryte2.jpg

Pappa har begynt å ta livet som hjemmeværende på alvor. Bertine liker veldig godt pasta bolognese, så pappa satte like godt i gang å lage en skikkelig stor porsjon. Resultatet ble ikke mindre enn ni middager som kan spises av både store og små!

Oppskriften på bolognese-saus fant vi i kokeboka «The Family Meal» skrevet av kokkene på den verdenskjente restauranten el Bulli i Cala Montjoi i Catalonia. Restauranten har fem ganer blitt kåret til verdens beste og har ikke mindre enn tre stjerner i Michelinguiden. Her er pappa og Bertines variant av oppskriften:

 

Stor gryte bolognese-saus

200g smør

1,2 kg kjøttdeig eller biffdeig

350 g svinekjøtt (Vi brukte et par nakkekoteletter. Du kan helt sikkert bruke annet svinekjøtt, f.eks. strimlet svinekjøtt.)

400g gulrøtter

500g løk

2 selleristilker

150 ml extra virgin olivenolje

4 ss tomatpuré

1 boks hakkede tomater

1 ss sukker

Salt (så lite som mulig om babyen er liten)

Pepper

 

1. Varm opp en stor eller to litt mindre stekepanner til middels temperatur. Ha i halvparten av smøret og la det smelte.

2. Tilsett kjøttdeigen eller biffdeigen og knus den i panna mens den skifter farge og blir brun og fin.

3. Tilsett finhakket svinekjøtt og krydre med litt pepper, og la blandingen steke videre i 15 minutter til den er brun og fin.

4. I mellomtiden finhakker du løken og skjærer gulrøttene og selleristengene opp i små terninger.

5. Ha olivenoljen i en stor gryte på middels varme. Ha oppi løk, gulrot og selleri og la det steke på svak varme i 12 minutter.

6. Ha kjøttet over i gryta med grønnsakene og tilsett resten av smøret. Tilsett også tomatene og tomatpuréen og la det putre på svak varme i 1 og en halv time.

7. Serveres med pasta og revet parmesan.

Holdbar i kjøleskapet i fem dager. I fryseren kan den ligge i seks måneder.

 

Be Sociable, Share!
This entry was posted in Barnemat, Oppskrifter, Pappaperm and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

2 Comments

  1. Posted 15/02/2012 at 14:49 by Thomas Leikvoll | Permalink

    Dette har blitt en utrolig flott blogg Steinar. Jeg skammer meg over å ikke nå opp til denne standarden på min. Godt jobba!

  2. Posted 21/02/2012 at 07:52 by Betty | Permalink

    Good blogging!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>